Ik heb een zwak als het gaat om iets gemaakt met matcha (Japanse groene thee poeder). Gemaakt van de in schaduw gegroeide theebladeren, heeft het een diepe, rijke smaak en een pak antioxidanten. Ik ben dol op het maken van deze smakelijke groene koekjes voor de feestdagen.
Ingrediënten :
- 400 gram meel
- 2 eetlepels og 30 gram matcha poeder
- 1 ½ theelepels of 7,5 gram bakpoeder
- 1 theelepels of 5 gram cacaopoeder
- ½ theelepel of 2,5 gram zeezout
- 200 gram suiker
- 300 gram ongezouten boter, zacht
- 1 eetlepel melk
- 1 ½ theelepels of 7,5 gram vanille-extract
- 1 ei
Bereiding :
- Meng of klop de bloem, matcha poeder, bakpoeder, cacao en zout in een kom en zet deze kom even opzij.
- Neem een tweede kom en klop suiker en boter op de middellange hoge snelheid met een handmixer tot een wit en schuimig geheel, ongeveer gedurende 3-4 minuten. Voeg de melk, vanille, en het ei toe en klop tot een gladde massa.
- Voeg droge ingrediënten vanuit de eerste kom toe en meng goed.
- De deeg overbrengen op een werkblad in de vorm van een grote schijf, vervolgens afdekken met plastiekfolie en laten afkoelen (minimal 2 uur of gedurende een nacht)
- Verwarm de oven tot 200 °C.
- Rol de deeg op een met bloem bestoven werkblad met behulp van een deegroller, tot ¾ cm dik.
- Gebruik een snijmes of cutter om de koekjes in vorm te snijden (kerstboompjes)
- Plaats de uitgesneden koekjes op een met perkament-papier beklede bakplaat.
- Bak gedurende 10 minuten tot randen licht goud kleuren.
- Laat het U smaken.
Laat ons weten hoe het voor jou is meegevallen. Tot binnenkort.
Geef een reactie